Agoria 2018: Hoe maken we ons land future-proof?

Op welke wijze kunnen we ons Belgisch ondernemingsklimaat een boost geven? Over deze prangende vraag bogen de partijvoorzitters zich tijdens het Agoria-debat op 16 mei.

Digitalisering, de hoge loonkost in ons land, de staking tegen de broodnodige pensioenhervormingen,… Diverse actuele thema’s passeerden de revue tijdens Agoria 2018. Gwendolyn Rutten pleitte vurig voor lagere loonkosten, een betere arbeidsmobiliteit en een ambitieus regeerakkoord met radicale staatsvermindering en digitale oplossingen. Zo stelt ze voor om de werkloosheidsuitkeringen voortaan digitaal uit te keren met een app, in plaats van via de vakbonden. Eenvoudige oplossingen, maar radicaal anders.

Leuk om weten: op het einde van het debat kregen alle aanwezigen de kans om te stemmen op hun gedroomde gesprekspartner binnen de line-up van partijvoorzitters. In totaal gaf 33,2%, de hoogste score die avond, aan dat ze het liefst van al met Gwendolyn Rutten in gesprek zouden gaan. Het verschil maken met frisse ideeën en een ambitieuze toekomstvisie. Dát is gewoon doen.

Bekijk hier het volledige debat.