Dit was dansen met Gwendolyn en Maggie

20 april 2018 – Op vrijdag 20 april was het weer zover: naar goede traditie gingen Gwendolyn Rutten en Maggie De Block dansen in het Kasteel van Nieuwland. Dit al voor de vijfde keer. Alle ingrediënten voor een geslaagd avondje dansen waren aanwezig: een gezellig glaasje, good food, een schitterende band die iedereen aan het swingen krijgt en natuurlijk véél blauw enthousiasme. Hier een verslagje voor wie er niet bij kon zijn, of wie het gewoon nog eens allemaal wil herbeleven.

De innerlijke mens sterken

Een zonovergoten vrijdagavond met meer dan 25°c op de thermometer. Een beter weertje voor de 5e editie van Dansen met Gwendolyn & Maggie kan je eigenlijk niet wensen! Vanaf 18 uur kwamen de eerste gasten aan op de parking van het indrukwekkende Kasteel van Nieuwland, een prachtig gelegen domein vlak bij het centrum van Aarschot. Het zonnetje was zo aangenaam dat velen ervoor kozen om eventjes op het terras te verpozen, alvorens de benen onder de tafel te schuiven voor een lekker diner. Niet lang nadat iedereen zijn plek aan tafel had ingenomen, maakten Gwendolyn en Maggie hun opwachting. Er werd flink wat bijgebabbeld, véél gelachen, en ja, er werden ook heel wat selfies genomen.

Do the twist

Na een lekkere maaltijd begaf iedereen zich naar de dansvloer om de avond feestelijk in te zetten. Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten verscheen op het podium, en gaf de zaal goesting met een enthousiasmerende speech. “We zijn hier in Aarschot in een verkiezingsjaar. Als ik vandaag zie hoe deze zaal blauw kleurt, dan kan ik dat alleen maar als een voorbode zien van een beweging die heel Aarschot blauw zal kleuren op oktober 2018”, aldus een energieke Gwendolyn Rutten. De partijvoorzitter deed ook haar visie uit de doeken voor het komende jaar: “We staan hier in Aarschot met een dynamisch team dat vooruit wil. Aarschot kan wel wat actie gebruiken. Onze missie is dan ook klaar en duidelijk. Wij willen gewoon doen, met de nadruk op doen”.

Tradities zijn er om in ere te houden. De eerste dans van de avond werd dan ook gegeven door de 2 gastvrouwen, Gwendolyn Rutten en Maggie de Block. Beiden konden rekenen op een uitstekende danspartner: Vlaams parlementsleden Marino Keulen en Rik Daems. De nummerkeuze kon niet toepasselijker zijn: het mooie Hemelsblauw van Will Tura. Na de openingsdans was het tijd voor enkele heerlijke songs uit de jaren 60, 70 en 80, 90 en 2000 met veel schwung gebracht door de live band ‘Time Machine’ (ook wel gekend als “de beste band ter wereld uit Rillaar”). Het duurde niet lang vooraleer iedereen zijn beste moves uit de kast haalde, en daarmee was de toon dan ook gezet voor een schitterende avond vol dans en muziek.

Bedankt aan iedereen die erbij was. Wij dansen graag met jullie de toekomst tegemoet. En nu? Op naar de volgende editie. Tot volgend jaar!

Bekijk het volledige fotoverslag hier.