Eerste Aarschotse Shop&Go-plaatsen zijn een feit

De twee nieuwe Shop&Go-parkeerplaatsen op de Grote Markt in Aarschot zijn actief. Op deze sensorparkeerplaatsen kunnen bestuurders een half uur gratis parkeren.

Sensorparkeerplaatsen
De Shop&Go-plaatsen zijn bedoeld om een snelle boodschap te doen of iemand af te zetten of op te halen. Op de parkeerplaatsen mag je 30 minuten parkeren zonder je blauwe kaart te leggen of een ticket te nemen aan de parkeerautomaat. Sensoren meten de geparkeerde tijd en waarschuwen de parkeerwachter wanneer de tijd verstreken is.
“De Shop&Go-plaatsen zijn ideaal voor iedereen die een snelle boodschap wil doen of iemand wil afzetten of oppikken”, zegt schepen van Mobiliteit Gwendolyn Rutten. “Oudere mensen bijvoorbeeld die niet meer zo goed te been zijn, kunnen voortaan een half uur op de Grote Markt parkeren zonder te moeten betalen.”

Sensibiliseringsperiode
Op vrijdag 2 maart ging een sensibiliseringsperiode van een maand in. Bestuurders die de parkeerlimiet van een half uur overschrijden, krijgen een flyer van parkeerbeheerder Indigo onder hun ruitenwisser. Schepen van Mobiliteit Gwendolyn Rutten: “Met deze sensibiliseringsperiode willen we mensen de kans geven het nieuwe systeem te leren kennen.”
Op 2 april start Indigo met het uitschrijven van boetes wanneer bestuurders de parkeerlimiet niet respecteren.