gewoon doen, daar begint het mee

Gwendolyn Rutten gaf op woensdag 4 april samen met de top van de partij in een loods in Huldenberg het startschot voor de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. De baseline luidt ‘Gewoon doen’. “Dit is meer dan een campagne”, zegt Gwendolyn Rutten. “Dit is een oproep aan de mensen die net als wij liever dingen doen dan erover te praten.”

“Handen uit de mouwen en voeten op de grond.” Dat is waar Open Vld voor staat, stelt Gwendolyn Rutten. Om dat te onderlijnen, voegden verschillende kopstukken van de partij op woensdag 4 april de daad bij het woord.

Maggie De Block, Gwendolyn Rutten en Alexander De Croo kleefden de gloednieuwe verkiezingsaffiches op de houten borden. Philippe De Backer en Patrick Dewael plaatsten stickers op twee bestelwagens. Sven Gatz en Bart Tommelein hielpen mee met het klaarzetten en inladen van campagnemateriaal. Afdelingen kwamen er meteen ook al hun materiaal halen. Een gezellige drukte, zeg maar.

“Voor elke Bart, Maggie, Patrick, Alexander, Sven en Philippe, zijn er heel veel Barten, Maggies, Alexanders, Svennen, Patricken en Philippen die vanaf vandaag ook hun mouwen gaan opstropen en campagne gaan voeren”, zegt Gwendolyn Rutten. “Maar we weten natuurlijk dat we geen verkiezingen winnen door campagne te voeren alleen. Mensen liggen niet wakker van de zoveelste affiche. We gaan de verkiezingen winnen door dingen te doen, niet door erover te praten.”

“Gewoon doen, zegt dan ook helemaal wie wij zijn”, zegt Gwendolyn Rutten. “We staan positief in het leven en geloven dat het beter kan. We wachten niet af maar we nemen initiatief. En altijd met heel veel goesting (lacht). Zo proberen we dingen beter te maken voor iedereen. Straat per straat en buurt per buurt, zonder iemand achter te laten.”

“Gewoon doen, is meer dan een campagne”, besluit Gwendolyn Rutten. “Dit is meteen ook een uitnodiging aan iedereen, ook de mensen die vandaag niet aan politiek doen, om gewoon méé te doen. Want gewoon doen, daar begint het mee.”