Groot voorzittersdebat in De Zevende Dag met Gwendolyn Rutten

Op zondag 24 mei sloot De Zevende Dag het seizoen af met een groot voorzittersdebat. De Vlaamse partijvoorzitters gingen in debat over diverse actuele thema’s, waaronder migratie, belastingen en het economische beleid van deze regering. Een bondige terugblik op de belangrijkste tussenkomsten van Gwendolyn Rutten:

Over het migratiebeleid: “Het is belangrijk dat mensen in alle omstandigheden veilig zijn. Het kan niet dat er kampen zijn zoals in Libië, waar kinderen verdwijnen, vrouwen verkracht worden en mensen als slaven worden verhandeld worden.”

Over de belastingdruk: “Volgend jaar komt er opnieuw een belastingverlaging. Mensen zullen dan ten opzichte van het begin van de legislatuur maandelijks ongeveer 100 tot 140 euro extra netto op hun rekening hebben. Maar we moeten verder durven gaan. Onze loonkost en ons fiscaliteit zijn nog steeds veel te hoog. Daarom leggen we voorstellen op tafel om de volgende legislatuur dezelfde inspanning te doen en opnieuw 8 miljard euro aan belastingen te verlagen.”

Over het economische beleid van Michel I: “Deze regering heeft goed samengewerkt en een economische strategie uitgerold die de jobmotor doet draaien. Maar het werk is nog niet af. Onze grootste prioriteit op dit moment is ervoor zorgen dat de duizenden openstaande vacatures ook ingevuld geraken.”

Het volledige voorzittersdebat kan je hier bekijken.