Open Vld lanceert verkiezingscampagne: welkom in het land van de doeners

Open Vld geeft vanmorgen het startschot van haar verkiezingscampagne op een locatie net over de grens met Nederland. Met een niet-te-missen affiche heten de lijsttrekkers van de partij vanaf nu iedereen die België binnenrijdt welkom in ‘het land van de doeners’.

“We zijn trots op ons land. En we geloven rotsvast dat we het samen met alle doeners nog beter kunnen maken”, zegt voorzitter Gwendolyn Rutten.

Open Vld organiseert binnenkort drie congresdagen. Daar wil de partij samen met haar leden duidelijke afspraken maken met ons land over de economie, klimaat en energie, internationale samenwerking en de samenleving.

Open Vld lanceert niet voor niets haar campagne net over de Nederlandse grens. Gwendolyn Rutten: “Soms moet je een beetje afstand nemen om het volledige plaatje te zien. Als ik naar ons land kijk zie ik een geweldig land waar het goed leven is. We hebben de afgelopen jaren ook grote stappen vooruit gezet en daar hebben we samen hard voor gewerkt. Deze campagne is een eerbetoon én een oproep aan alle doeners van ons land die vroeg opstaan en laat gaan slapen omdat ze dingen beter willen maken. Aan alle nuchtere Belgen die wel eens vloeken, maar bij wie opgeven niet in het woordenboek staat. Het zijn al die doeners, de vrijwilligers, de ondernemers, de mantelzorgers, de man aan de kassa, de leraars, de bakkers, de bouwvakkers en de voetbaltrainers die ervoor zorgen dat we met ons land vooruit gaan. Om hen draait deze campagne en het is voor deze doeners dat wij keihard willen werken. Zodat ze vooruit kunnen gaan.”

Meer ambitie voor ons land

Voor Open Vld mag ons land nog meer ambitie tonen. “Natuurlijk is niet alles perfect. Ons land staat voor grote uitdagingen. En ook daarom is deze locatie in Nederland goed gekozen. Zo is maar 70% van de Belgen op arbeidsleeftijd aan de slag. Hier in Nederland is dat 78%. We nemen de handschoen op. Wij kunnen dat ook. En wat meer is: we moeten daar geraken willen we de openstaande vacatures invullen, onze sociale zekerheid versterken en pensioenen betaalbaar houden.”

“Als je kijkt welk talent ons land in huis heeft, kan je niet anders dan positief en ambitieus zijn”, aldus Rutten. “We mogen de lat een stuk hoger leggen voor ons land. Wij horen niet thuis in het midden van het peloton. We moeten voorop durven lopen, in Europa en ook in de wereld. Dat doen we in een aantal domeinen trouwens al. En daar mogen we best trots op zijn.”

Drie Gewoon-doen-dagen

Open Vld legt de lat dus hoog. De partij wil geen tijd verliezen en keihard verder werken om de doeners alle wind in de zeilen te geven.

Hoe? Open Vld zal tijdens drie congresdagen haar ambitie voor dit land heel concreet maken. “Wij willen concrete afspraken maken met ons land. Wat mag de kiezer van ons verwachten wanneer Open Vld opnieuw mee kan besturen na 26 mei? Op die vraag zullen we tijdens de drie thematische congresdagen -onze gewoon doen dagen- een duidelijk antwoord bieden”, aldus Rutten.

Tijdens de Gewoon-doen-dagen slaan experts, doeners en politici de handen in elkaar. “Samen met onze leden beslissen we dan welke afspraken we met ons land willen maken voor de komende vijf jaar. Waar willen we als partij voor vechten. Waar willen wij als liberalen onze prioriteiten leggen?”

Onze afspraken voor een gezond land

  •    Thema’s: klimaat, energie, mobiliteit …
  •    Zaterdag 16 maart, Thor Central in Genk
  •    Gastvrouw en -heren: Lydia Peeters, Bart Tommelein en Willem-Frederik Schiltz
  •    Experts: Mathias Bienstman (Bond Beter Leefmilieu) en Ronnie Belmans (Energieville, KULeuven)

Onze afspraken voor een land dat werkt, voor iedereen

  •    Thema’s: koopkracht, economie, fiscaliteit, onderwijs …
  •    Zaterdag 6 april, Locatie te bevestigen

Onze afspraken voor een land dat samenwerkt en samen leeft

  •    Thema’s: veiligheid, Europa, migratie, samenleven …
  •    Zaterdag 27 april, Lamot in Mechelen