Open Vld roept op actie te nemen i.v.m. VUB-professor Djalali

Open Vld veroordeelt met klem de terdoodveroordeling van VUB-professor Ahmadreza Djalali in Iran en roept Reynders, minister van Buitenlandse Zaken, op verder actie te nemen. Djalali wordt in Iran vastgehouden, zonder enig proces, en ter dood veroordeeld. De liberalen dringen ook aan op een Europees signaal aan de Iraanse regering. Ze zullen hiertoe zowel in het Vlaams als het federaal parlement een resolutie neerleggen. “De EU moet aan Teheran duidelijk maken dat executies, veroordelingen zonder proces en schending van de mensenrechten onaanvaardbaar zijn”, bepleiten Tim Vandenput en Rik Daems, indieners van de resoluties.

Momenteel lopen er nog EU-sancties tegen Iran omwille van schending van de mensenrechten. “Als er geen gevolg wordt gegeven aan de oproep om de VUB-professor correct te behandelen, moet de EU overwegen deze sancties te verlengen”, klinkt het bij de liberalen.

Teken de petitie! Laat je stem horen tegen onrecht. Protesteer met Open Vld en VUB tegen de terdoodveroordeling van Prof. Djalali. Teken hier!